Τι είναι ο Παιδοδοντίατρος ;

Παιδοδοντίατρος είναι ο ειδικευμένος οδοντίατρος που ασχολείται με την επίτευξη και διατήρηση της καλής στοματικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρία.

Αφού ολοκληρώσει τις προπτυχιακές του σπουδές στην Οδοντιατρική, έχει μετεκπαιδευτεί (2-3 έτη) σε αναγνωρισμένα Πανεπιστημιακά προγράμματα ειδίκευσης στην Παιδοδοντιατρική. Τέτοια προγράμματα υπάρχουν σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας (η διάρκεια των μετεκπαιδευτικών σπουδών στην Ελλάδα, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι 3 έτη).

Οι ομάδες ασθενών που αντιμετωπίζει ο παιδοδοντίατρος (παιδιά, έφηβοι, άτομα με αναπηρία) έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σαν άτομα και σαν οδοντιατρικοί ασθενείς. Εκτός από την ειδικευμένη γνώση στα οδοντιατρικά προβλήματα των ατόμων αυτών, ο παιδοδοντίατρος εκπαιδεύεται στην εξελικτική ψυχολογία, αποκτά ιδιαίτερες γνώσεις για την ανάπτυξη και την ωρίμανση των ατόμων αυτών και έχει μοναδική γνώση και εμπειρία στις μεθόδους επίτευξης συνεργάσιμου ασθενή. Έτσι, η εκπαίδευση του εξασφαλίζει γνώση και εμπειρία στην προαγωγή της στοματικής υγείας παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία χωρίς όμως άγχος και φόβο, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: